Voxern vam predstavlja:

SAVJETI ZA KUPNJU HOSTING PAKETA

+ 4 NAJBOLJE & NAJJEFTINIJIE HOSTING FIRME

Hostinzi koje koriste Web Dizajneri

Brzina je na prvom mjestu

 Cijena je drugom mjestu

 Korisnička podrška na trećem mjestu

Ko je to Ferrari među Hosting ponuđačima ?

Optimizacija brzine stranice i hosting paket

Hosting je i dalje najbitniji faktor za optimizaciju brzine stranice

Bez obzira da li vam je napravljena optimizacija brzine stranice ili ne vaša stranica se nikada neće brzo učitavati ukoliko vam je hosting provajder spor. Slabije lokalne kompanije jednostavno ne mogu pružiti brzinu kao globalne kompanije jer nemaju milione dolara na raspolaganju kojima mogu kupiti najbolju tehnologiju.

Zamislite da instalirate Windows 10 na računar star 10 godina. Naravno da će se jako sporo učitavati, zapinjati će, te će dolaziti do čestog padanja sistema. Ista je sitacija i sa hostinzima jer i sam hosting je obični disk na računaru odnosno serveru.

Interesantna činjenica je da su globalne kompanije u većini slučajeva i mnogo jeftinije nego lokalne kompanije ali mnogi to ne znaju iz razloga što vjeruju da će lakše riješiti bilo koji problem sa kompanijom koja se nalazi u istoj državi kao i njihova kompanija, te stoga traže hosting provajdera isključivo na svom jeziku, što je također zabluda što ćemo i objasniti u narednom poglavlju.

Savjeti & Preporuke za Kupnju Hosting Paketa

Web dizajneri znaju najbolje

Live Chat 24/7

Sve dole navedene globalne kompanije imaju live chat podršku 24/7 što znači da su tu za vas non stop, rješavaju sve probleme na koje možete naići. Malo koja lokalna kompanija ima to i uglavnom rade podršku preko maila što je jako sporo i frustrirajuće. Ako hosting nema live chat nije najbolji izobr za vas.

Globalni vs Lokalni Hosting Ponuđači

Lokalni ponuđači se ne mogu porediti sa globalnim jer nemaju kapacitete, tehnologiju i radnu snagu kao internacionalne firme koje raspolažu milionima dolara.  Usluga na lokalnim serverima je generalno je 5 puta lošija. Npr. kupci iz Njemačke plaćaju enormne cifre za amaterske hostinge  ali njihove kompanije su zapravo najgore koje smo koristili. 

SSD

Sve moderne kompanije koriste SSD Diskove za svoje hostinge pakete. To je veoma bitna stavka, te ukoliko hosting nema SSD tehnologiju vrijem je da tražite dalje jer će se vaša stranica u suprotnom učitavati duplo sporije neko kad je hostana sa SSD diskova.

1 Godina vs 3 Godine

Ukoliko ste već ustanovljena web stranica ili planirate to postati definitivno vam preporučujemo da izbjegavate kupnju hostinga na 1 godinu jer kupnjom hostinga na 3 godine kod dole navedenih kompanija ostvarujete popust čak do 60 % od ukupne cijene.

Shared Hosting vs WordPress Hosting

Mnoge hosting firme uvijek imaju Shared Hosting i  WordPress Hosting ali to je zapravo isti hosting samo što WordPress Hosting bude skuplji jer ubace par nepotrebnih plugina. Uvijek odaberite Shared Hosting jer on ima u sebi WordPress besplatno a i sve ostalo pod uvjetom da kupite hosting od najboljih kompanija.

cPanel

Svaki dobar hosting mora imati cPanel instaliran inače je limitiran maksimalno i ne treba vam takav. Bez cPanela ne možete ništa sami obaviti nego morate kontaktirati njih za sve a to je teški gubitak vremena novaca i živaca. Prilikom kupnje hostinga definitivno provjerite da li je dostupan cPanel sistem aplikacija.

SSL Certifikat

Svaka prava firma daje SSL Certifikat besplatno bez kojeg vaša stranica nije sigurna. Ukoliko vam ponuđač trži da doplatite za SSL čak i na najnižim paketima odmah tražite dalje jer možete biti sigurni da se radi o amaterskoj hosting kompaniji.

Domene

Trošak za domenu je obično od 10 do 13 € godišnje kad je kupujete uz hosting na tom provideru, a ukoliko vam provider traži više novaca za domenu možete je kupiti puno povoljnije na Godaddy provideru jer su oni specijalizirani za domene te je onda usmjeriti na svoj server.

Top 5 Najboljih & Najjeftinijih Hosting Kompanija na Svijetu

Koji god da izaberete od dole navedenih nećete pogriješti !

Brzina ( vrijeme učitavanja )
90%
Cijene
99%
Korisnička Podrška
89%

Vrlo jeftin hosting

Vrlo pristupačan hosting usluga. Brzina učitavanja stranice je vrlo dobra, a korisnička podrška je uvijek tu da vam pomogne u bilo kakvim problemima.

Brzina ( vrijeme učitavanja )
95%
Cijene
87%
Korisnička Podrška
95%

Naš Izbor - Ferrari među hosting paketima

Za Voxern.com koristimo A2 hosting kao glavnog pružatelja usluge hostinga i preporučujemo ga svim našim kupcima. Vrlo je brz i pouzdan s nevjerojatnom korisničkom podrškom. Također ima najniže cijene na tržištu.

Brzina ( vrijeme učitavanja )
84%
Cijene
95%
Korisnička Podrška
81%

Zlatna sredina u svemu

HostGator je jedan od najstarijih pružatelja usluga hostinga. Široko je prepoznatljiv kao siguran, stabilan, brz i dolazi s izvrsnim cjenovnim planovima koji odgovaraju većini vaših potreba.

Cijene
85%
Brzina ( vrijeme učitavanja )
78%
Korisnička Podrška
92%

Vrlo pouzdan hosting!

Sjajan pružatelj usluge hostinga, vrlo pouzdan, dolazi s velikom korisničkom podrškom i instaliranim cPanelom. Optimiziran za WordPress, a dolazi s puno pogodnosti uključenih u cijenu.

To nije dozvoljeno !